Smyckesvård


För att se till att ditt smycke håller sig helt och fint i många år framöver är det viktigt att ta hand om det på bästa möjliga sätt. Vi har därför samlat det vi tycker är viktigt att tänka på för att hålla ditt smycke i fint skick.


Hantera dina smycken med omsorg och ta därför av det vid hushållsarbete, trädgårdsarbete, styrketräning eller liknande. Var noga med att inte simma, duscha, motionera etc samtidigt som du bär dina smycken. Inga metaller, inte heller ädelmetaller såsom silver och guld, tål bad i salt- eller klorvatten. Undvik även att använda smycket under natten då det utsätter smycket för onödig slitage.


Var försiktig med anvädning av krämer, lotioner, parfymer, läkemedel och andra kemikalier då de kan orsaka en förändring i pH-värdet i huden vilket kan leda till missfärgning av dina smycken.


Förvara dina smycken separerade från varandra, i orginalförpackningen, ett smyckesskrin eller i en mjuk påse för att undvika repor och slitage.
Vi rekommenderar er att lämna in era smycken regelbundet för uppsyn samt upputsning. För underhållning av dina smycken hemma har vi även ett stort utbud av putsmedel som fungerar perfekt för anvädning i hemmet. Med hjälp av dessa putsmedel får smycket tillbaka sin lyster samtidigt som dess livslängd ökar.


Genom att följa dessa anvisningar håller du ditt smycke fint länge!

 

 

Guldsmed

I vår butik på Storgatsbacken i Värnamo har vi en egen guldsmed som reparerar, anpassar och så förvandlar ditt gamla guld till nya, vackra smycken. Vi köper i ditt gamla guld, du får pengar eller byte mot andra varor.

 

Varmt välkomna in så hjälper vi dig att hitta den perfekta lösningen för dig!